Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jonh naplója

2011.12.21

 

1983 .

November 16.

Elmentem Missourihoz, ahol megtudtam az igazságot. És rajta keresztül megismerkedtem Fletcher Gable-lel, aki odaadta nekem ezt a naplót, és azt mondta: "Írj le mindent!" Ezt mondta nekem Fletcher, mintha ez az új élet egy iskola lenne, és megbuktatnának, ha nem kapnék jó jegyeket. Mintha megbuktatnának és meghalnék. És a fiúk árvák lennének. Úgyhogy elmegyek egészen addig, ahol minden elkezdődött.

   Két héttel ezelőtt a feleségemet meggyilkolták. Végignéztem, ahogy Sammy szobájában a plafonra szegezve meghal, miközben a vére a fiam bölcsőjére csepegett, s felgyulladt - végig engem nézve, míg haldoklott. Egy héttel korábban egy teljesen átlagos család voltunk... vacsoráztunk, Dean baseball meccsén voltunk, a kis Sammy-nek játékokat vettünk. De egy szemvillanás alatt minden megváltozott... Mikor megpróbálok visszaemlékezni, mindent egyenesbe hozni... úgy érzem, megőrülök. Mintha mindkét karomat letépték volna, a szemeimet pedig kiszúrták volna... Egyedül és elveszve kóborlok, és képtelen vagyok bármire is.

   Mary szokott ilyen naplókat írni. Azt mondta, ez segített neki emlékezni a legapróbb dolgokra a fiúk és velem kapcsolatban... Azt kívánom, bár elolvashatnám a naplóit, de mint minden más, ezek is semmivé lettek. Porrá égtek. Talán igaza volt, talán ez majd segít nekem emlékezni, megérteni a dolgokat. Fletcher ezen az állásponton van.

   Semminek nincs már értelme... A feleségem halott, a fiaim anya nélkül maradtak... a dolgok, amiket látok éjjelente, hallom Mary sikolyait, és futok, de aztán... minden olyan nyugodt volt - Sammy rendben - én pedig biztos voltam benne, hogy hallottam valamit - túl sok horrorfilm éjjelek éjjelén. De akkor észrevettem a vért, és ahogy felnéztem, a feleségem...

   A házunk fele odaveszett, pedig a tűz csak néhány óráig égett. A legtöbb ruhánk és képeink megsemmisültek, még a széfünk is - a széf, amelyben Mary régi naplói voltak, a betétek a fiúk főiskolai tanulmányaihoz, az a kis ékszer, amink volt... minden elveszett. Hogyan tudott a házam, az egész életem így felégni, ilyen gyorsan, ennyire égve? Hogyan tudott a feleségem elégni és megszűnni létezni?

   Vissza akarom kapni a feleségem. Oh, Istenem, vissza akarom őt kapni.

   Először úgy gondoltam, maradhatnánk. Mike és Kate segített a gyerekek körül kezdetben, Julie is nagy segítség volt, de el próbáltam mondani nekik - elmondani Mike-nak - mi is történt szerintem aznap este. Csak nézett rám, és az a tekintet... mint aki biztos abban, hogy megőrültem. Bizonyára elmondta Kate-nek is. Egyszer csak másnap reggel azt mondta, el kéne mennem egy pszichiáterhez. Hogyan is tudnék erről beszélni egy idegennel? Soha nem voltam agyturkásznál, az után sem, hogy megjártam a tengerészgyalogságot. A barátaim azt hiszik, meg fogok kergülni. Ki tudja, talán igazuk van...

   A rendőrség abbahagyja a nyomozást, amint nem lehet velem értésre jutni. Nem érdekli őket, hogy fel volt szegezve a feleségem a plafonra, nem érdekli őket a hatalmas seb a hasán vagy bármi egyéb, amit láttam akkor. Ők egy egyszerű választ akarnak. Nem számít nekik, hogy az a helyes-e vagy sem. Az utolsó alkalommal, mikor beszéltem velük, ugyanazokat a kérdéseket tették fel, mint közvetlenül a tűz után. Hol voltam? Milyen volt a kapcsolatom Mary-vel a tűz előtti hetekben? Bármi probléma a fiúkkal? Megmondhatom, hova mehetnek el.

   Mary nagybácsija, Jacob rendezett temetést a feleségem számára Illinois-ban, ahonnan származott. Én nem mentem el. Minek? Nem volt semmi, amit eltemethettünk volna, és nem hiszem, hogy végig bírtam volna hallgatni, amit mások elmondtak volna róla. Túl sokat iszom mostanában, minden mondat közepén megakadtam volna. Éjjelente hallok dolgokat, miközben Sam és Dean szobájában ülök. Mostanában mindent úgy érzek, mint például, amikor álmodsz valamit, de az álom csak napokkal később ugrik be, amikor már nem is tudod, álom volt vagy valóság. Egyfolytában az az éjszaka jár a fejemben... miért is kellett egyáltalán kikelnem az ágyból? Magára hagytam a feleségem, csak hogy TV-t nézzek, és ő meghalt. Annyira sajnálom, Mary.

   Dean még mindig alig beszél. Próbálok beszélgetni vele, megkérdezem, szeretne-e baseballozni. Bármit, amitől úgy érezheti magát, mint egy normális gyerek. Soha nem hagyja el az én - vagy az öccse oldalát. Minden reggel, amikor felkelek, Dean ott van a bölcsőben átkarolva az öccsét. Mint aki próbálja őt megvédeni bármitől is, ami kinn van az éjszakában.

   Sammy sokat sír, az anyját akarja. Nem tudom, hogyan vethetnék ennek véget, de egy részem nem is akar. Összetörik a szívem, ha arra gondolok, hogy hamarosan nem is fog emlékezni rá. Nem engedhetem, hogy az emléke is meghaljon.

   Tegnap reggel igen komoly másnapossággal keltem... Nem voltam abban a hangulatban, hogy bármit is csináljak, még kevésbé, hogy lelkizzek Mike-kal, aki egyből rám mászott, abban a pillanatban, hogy beléptem a konyhába. Azt hiszem, ez szíve-joga, hiszen ez az ő háza. Arról magyarázott, hogy össze kell szednem magam a fiúk érdekében... de úgy tűnt, sokkal jobban izgatja a garázsa, mint bármi más. Megvádolt, hogy alig dolgozom. Nem vicc, tényleg alig dolgoztam... A feleségem halott, valami szörnyű történt vele, lehet, a fiaim is veszélyben vannak... hogy feledkezhetnék meg minderről, és mennék dolgozni, az Isten szerelmére?

   Mindegy, azt mondtam neki, bekaphatja. Ez megállította. "Azt akarod mondani, feladod az életed emiatt?" Figyelj csak, Mike. Én megmondtam.

   Kisétáltam a házból Mike csekkével a kezemben. Annyira nem aggódott értem, hogy ne engedett volna el. Hibáztassam érte? Nem tudom. Elvittem a fiúkat Julie-hoz, majd elmentem az első csekkbeváltó helyre, ami az utamba akadt. Elég pénzzel sétáltam ki aztán onnan, hogy a kocsi csomagtartóját megtöltsem biztosítékkal. Két 12-es - egy Winchester 1300 nyomású és egy Stevens 311 kétoldali -, egy jó öreg 9mm-es Browning, egy .44 Desert Eagle, egy apró Ruger SP101 és egy kicsi .22-es csücsül hátul. Kezdetnek ezek megteszik.

   Még soha életemben nem írtam ilyen sokat egyszerre. Remélem, többet nem is kell.

   Elmentem másodjára is Missourihoz, és egyszerűen nem tudom megmagyarázni... olyan volt, mintha évek óta barátok lennénk. Minden egyes részletet ismert, nem csak az életemét, hanem engem is... a gondolataimat... félelmeimet. Ő volt az első ember, aki nem nézett komplett őrültnek, miután elmeséltem neki a történetemet... csupán hallgatott, bólogatott, majd azt mondta, hisz nekem.

   Valamint azt is mondta, ha válaszokat akarok, áldozatot kell hoznom. Véráldozatot. Így hát leszakítottam az egyik körmömet, mintha minden nap azt csináltam volna. Látomása volt, és egy véres kupacot találtunk a szomszéd házban, vérrel pedig az volt a falra írva, hogy A GYEREKEKÉRT JÖVÜNK. Nem emlékszem semmire sem ettől fogva, míg meg nem találtunk Samet és Deant biztonságban Julie-nál, hála Istennek, de Julie... Julie halott volt. Valami cafatokra tépte. Missouri talált egy fogat a testében, megpróbáltam lerajzolni, de nem igazán megy a rajzolás. Fogtam a srácokat, elköszöntem Missouritól és otthagytam a pokolba Lawrence-t. Ha soha nem térek oda vissza, az is túl hamar lesz.

   Kivéve Dean számára. Az első, amit tudni akart, az az volt, hogy mikor megyünk haza. De nekünk már nincs otthonunk, Dean. Minél előbb hozzászoksz ehhez, annál jobb. Addig nem lesz otthonunk, míg meg nem találjuk azt, ami megölte anyádat.

   Az első megálló Eureka. Fletcher azt mondta, ott kéne kezdenünk.


november 19.

 Megpróbálom ezt leírni pontosan úgy, ahogy történt, akármennyire is hihetetlennek tűnik. Mert ha nem tudom elhinni saját magamnak - ha nem tudom racionálisan leírni, amit láttam - hogyan tudná bárki más is elhinni ezt?


   Jacob tűnt fel, a fiúk után érdeklődve. Megbeszéltem vele, hogy a temetőbe jöjjön el velem, ahol úgy gondoltam, találhatok válaszokat, és megölettem őt. A pokolkutya - így hívja Fletcher - egy kriptából jött elő, és olyan lyukakat szaggatott Jacob testébe, amit Vietnám óta nem láttam. Azután megjelent H. Nem tudom, ki ő, de megmentette az életem úgy, ahogy én nem tudtam Jacobét. De nem engedte, hogy Jacobot elvigyem a kórházba. Azt mondta, Jacob haldoklott, és akármi után is keresgéltünk, az addig életben tartotta Jacobot, hogy meghosszabbíthassa a szenvedését. Nem akartam hinni neki, de igaza volt... Nincs mit tenni, mondta H, és Istenem, segíts, de beleegyeztem és végignéztem, ahogy a kocsim begurul egy kőbányába, benne a haldokló Jacobbal.

   És H csupán annyit mondott, "Gondolom, kell egy új kocsi." Az a hidegvérű szemét. Talán tanulok tőle, de soha nem fogom megkedvelni és bízni sem fogok benne. Elkezdett beszélni démonokról. Pokolkutyák, démonok...

   Hagytam meghalni Jacobot. Megmenthettem volna? Talán nem, talán H-nak igaza volt. De meg sem próbáltam. Mivé fogok válni? Mindig próbáltam helyesen cselekedni, hogy ha a fiúk megkérdezik, miért csináltam valamit, akkor ne kelljen hazudnom nekik. De mit fogok tenni, ha egyszer majd megkérdezik, mi van Jake bácsikájukkal?

november 20.


Hidegvérrel meggyilkoltam egy férfit tegnap éjjel.

   Nem. Egy alakváltó szörnyeteggel végeztem este, hogy megvédjem azokat az embereket, akik nem is tudják, hogy léteznek ilyen lények. De úgy nézett ki, mint bármelyik ember. És Dean látta, ahogy megteszem.

   Úgy nézett ki, mint Ichi, egy vadász, akivel H egyszer elvitt. Egy szemétládát kerestünk, egy olyan... valamit. Nem embert. Ez támad, öl, majd olyan gyorsan köddé válik, hogy esélyed sincs reagálni. Springheel Jack, Jack the Ripper egy szemétláda volt, legalábbis H szerint. De H az, aki rávett, hogy Jacobot belegurítsam egy kőfejtőbe, aki még életben volt. Haldoklott. Tudom, hogy haldoklott. De még akkor is életben volt.

   És aznap éjjel, Dean kisétált a Roadhouse-ból éppen abban a pillanatban, amikor beleeresztettem a végzetes golyót az alakváltó fejébe. És azt kérdezte, Miért ölted meg, apu?

   Hogy kellene erre válaszolnom? Azért, mert egy szörnyeteg volt, aki embernek nézett ki? A fiam kisétált az ajtón, és végignézte, ahogy fejbe lövök valakit. Talán én vagyok a szörnyeteg, aki embernek néz ki.

   Vissza. Tessék mindent elölről leírni.

   H azt mondta, megtanít dolgokra. Vannak olyanok, akik szörnyekre vadásznak. Van egyfajta hálózatuk, amely olyan helyeken fut keresztül, mint Bill és Ellen fogadója. Bill vadász, és van nekik egy kislányuk, Jo. Nem sokkal idősebb Sammy-nél. A vadászok történeteket cserélnek olyan dolgokról, amiket már láttak. Mindannyian sérültek, sebzettek. Gyűlölik a dolgokat, amikre vadásznak. Pont olyan vagyok, mint ők.

   Ellen unokahúga figyelt a srácokra, míg H engem és Ichit elvitt alakváltó-nézőbe. Mary, tudod, hogy sose hagynám a gyerekeket olyan idegeneknél, akikben nem bízom. Tudod, ugye? Sose tennék ilyet.


november 21.

 A fiúk Pammel és Bill-lel vannak Elginben. Még nem töltöttem egyetlen teljes éjszakát sem távol tőlük, mióta Mary meghalt, és érzem, mint egy kampót, ami belemar a gyomromba, hogy vissza kell őket kapnom, hogy megvédhessem őket. De H azt mondja, beszélnem kell újra Mary-vel, és ha ő ezt meg tudja csinálni...


   Folytatja a démonokról való történeteit. Egy démon ölte meg a feleségét, azt állítja, és elvárja tőlem, hogy elhiggyem. De csupán egy olyasvalakinek tűnik a szememben, aki hagyta, hogy a gyász szörnyet csináljon belőle. Bármi is történt a feleségével, az nem mentség arra, amit csinál. És nem hagyhatom, hogy én is olyanná váljak, mint ő. Én nem vagyok vadász. Egy férj és apa vagyok, aki bosszút akar állni a feleségéért.

   Azt kívánom, bár mondhatnám ezt Deannek: Az öcséd túl fiatal, hogy megértsen ebből az egészből bármit is, de te kezded kapizsgálni. És ez megrémít engem. Mióta anyád meghalt, kimondhatatlan dolgokat láttam, és most már te is szembesültél velük, ami az én hibám. Érzem a sötétséget az úton, amin utazom. Ez nem a te helyed. Egy napon majd megérted - Ma el kellett hagynom téged... de amikor végzek, ígérem: eljön az nap, amikor soha nem kell elhagynom téged újra. Addig is, csupán imádkozhatom azért, hogy elég erős légy ahhoz, hogy vigyázz Samre. Egyikünknek muszáj lesz.

november 24.

H és én úton vagyunk valahova, de én vagyok az újonc, szóval nem kérdezősködöm. Azt mondja, olyan helyre visz, ahol bemutat engem valakinek, akin keresztül tudok majd Mary-vel beszélni, de előtte még meg el kell intéznünk néhány dolgot.

   Egy vadász soha nem siklik el egy vadászat felett.

   Soha.

   Ezt mondja H. Így ma este elkapjuk ezt a furcsa, élettelen valamit. H azt mondja, talán egy hazajáró lélek. Fogalmam sincs, mi az. Még. Majd megtudom.

   Az emberek Benton dokinak hívták. Örökké akart élni, és amikor nem sikerült neki alkímiailag megoldani, szervrabló lett belőle. Úgy tartotta magát életben, hogy minden egyes szervét lecserélte, amikor a korábbi felmondta a szolgálatot. Olyan szervekkel, amiket szerencsétlen helyi lakosoktól nyúlt le. H szerint ez így ment egészen 1816 óta. A doki problémát jelentett egészen addig, míg darabokra nem szedtem egy láncfűrésszel, miután H elégette az utolsó áldozata testét. Lecke: az áldozat elégetésével a doki legyengült, mivel így meg lett fosztva attól az erőtől, amit a szervektől nyert. H szerint egy halom problémát megoldhatsz egy kis olajjal és egy gyufával.

   Többet kell megtanulnom a hazajáró lelkekről. Többet kell megtanulnom mindenről.

november 25.

Ma egy Blue Earth nevezetű városban, Minnesotában találkoztam egy őrült pappal, aki elhozta nekem Mary-t. A neve Jim, de amit csinált, semmi köze nem volt bármilyen templomi szertartáshoz, amit valaha láttam, és kétlem, hogy a szemináriumon tanulta volna. Megvágta magát, a vére pedig tűzzé változott, de nem égette meg a testét. Utána a tűz Mary-vé változott.

   Mary.

   Kimondta a nevem. Azt hiszem, mást is mondott még, de az, hogy hallottam a hangját, ahogy kiejti a nevem... Le sem bírom írni, milyen érzés volt. Azonban csupán néhány másodpercig tartott az egész, utána egy... egy nem tudom mivé változott. Mint egy Black Shuck, az ördög kutyája. Egy pokolkutya. Hozzám beszélt, és azt üzente, "Hamarosan eljössz hozzám."

   Azután eltűnt, Jim pedig a pokolkutya fogaira nézett. Számok vannak rajta: 1127. Mary 11:27-kor halt meg a rendőrségi jelentés szerint. H és Jim egyetértett abban, hogy a számok valamiféle koordináták, amelyek a fogba voltak vésve, de mit jelent ez?

   Vérrel írva: Egykor a nyugati emberek szokták azt mondani, "Odateszem a kezem és lepecsételem", mikor egy dokumentumot aláírnak. Ez keleten néhány esetben szó szerint értendő. Az ókori japán császár úgy "írta alá" a dokumentumokat, hogy a kezét vérbe mártotta, és a teljes tenyérlenyomatát otthagyta az oldalon. Az ördöggel kötött szerződések mind saját vérrel írt szignókkal pecsételődtek meg a történelem során. Láttam néhány több száz éves, állítólagos szerződést, amelyet az emberek vérrel írtak alá. A vér kétségtelenül a szignó komolyságát nyomatékosította. A lelked adtad el. "A vér az élet."

november 27.


24 óra leforgása alatt 1700 mérföldet tettem meg H-val felváltva vezetve Blur Earth-ből Tempe-be. Fletcher Gable. Mutatott nekünk egy temetőkről készített térképet - A Pokol Kapui, így nevezte őket. Olyan helyek, ahol a démonok át tudnak jutni a mi világunkba. Nem ismerem a démonokat, de a térképet szektorokba osztották, és a 112-es temető a 7-es zónában volt, Hope településen, Coloradóban, közel a Négy Sarokhoz.

   Nem tudom, hogyan magyarázzam el azt, ami ott történt. A Fore Inn, a város szélén tele volt holttestekkel, hallucinációkkal... megtaláltuk a fogadót egy Pokol Kutyával, ami úgy jött oda H-hoz, mint egy spániel. Azt mondta, nem ő ölte meg Maryt, de a kutyát rám állította, és azt állította, ismer "néhány játékost". De nem démonok voltak. Megöltem a kutyát, majd H teljesen taktikát váltott. Azt mondta, minden, amit eddig tett, még az is, hogy a kutyát rám uszította, azért volt, hogy bevonjon a vadászatba. Azt mondta, ő nem H, ő valami más volt egy vadász testében. Egy férfi testében. Egyedül arra tudtam gondolni, hogy lelőttem az alakváltót Dean szeme láttára a Roadhouse előtt. Megöltem H-t, majd fölgyújtottam a fogadót. Ezt most egy pihenőhelyen írom az I-76-oson, Julesburgon kívül. Megöltem H-t, és Istenemre mondom, vadászni fogok. Én vadászok, a fiaim vadásznak, és megtaláljuk azt a valamit, ami végzett Maryvel, aztán a pokolra küldjük. Addig is pedig kinyírunk minden egyes szörnyet, ami az utunkba kerül, legyen az ghoul, szellem, démon vagy akármi. A fiaim nem fognak úgy felnőni, hogy majd megtapasztalják, amit nekem kellett. Ők nem fogják azt elveszíteni, amit én elvesztettem.
Ez a fekete kutya, vagy az ődög, ahogy még nevezík, fut egyenísen le a templom törzsi mellett, hatalmas könnyedsíggel és hihetetlen sietsíggel, az emberek között, látható fómában és alakban, s elhaladva két ember között, kik térdelnek térdeiken, elfoglalva imáikkal, átharaptya torkukat mindkettőnek hátulrúl támadva, olyan hirtelenséggel, hogy még térdepeltek, miközben mán meghótak.

 


1577., Anglia. Az Ördög Lenyomataként ismert beleégetett nyomok egy templom ajtaján.

 

november 29.

 Elhagytuk Elgint. Hogy ezután hova megyünk, azt nem tudom. Bárhová, ahol megtudhatom, mi történt Maryvel, és megölhetem azt a valamit, ami tehet róla. A vadászok odakint vannak. Valamelyiküknek tudnia kell, mi történt vele. Először visszatérek a Roadhouse-ba. Bill és Ellen bizonyára megengedik majd, hogy maradjunk egy időre. Azután, ki tudja?

   Soha nem voltam oda a könyvekért, de akkoriban nem is tartottam naplót sem. A dolgok változnak. Elkezdtem régi könyvek után nyomozni, mint ahogy Fletcher, vagy mint más egyéb vadász, akiket láttam olvasgatni a Roadhouse-ban. Tanulnom kell. Ismerd az ellenséged. Így elkezdtem mélyre ásni magam könyvtárakban. Régi rendőrségi jelentéseket gyűjtök, átnézem a mikrofilmkártyákat... olyan tűzesetek, gyújtogatások után kutatok, amelyek hasonlóak a mi esetünkhöz. Meg fogom találni azt a dolgot, ami meggyilkolta a feleségemet, és amikor sikerül... Isten bocsásson meg nekem...


Reagen aláírja a királyi szabadságot; Az amerikai erők Nyugat-Európában gyakorlatoznaknak (fedőnév: Jó Íjász); A grenadai harcok véget érnek

 

december.11.


Sammy végre kezdi átaludni az éjszakát, és most, hogy Deannel egy ágyban alszanak, mintha nyugodtabb lenne. De én... Lecsukom a szemeim, és ő ott van. Mindig ugyanúgy kezdődik: látom még az előtt az éjszaka előtt gyönyörűen, boldogan és életben. Aztán már nem csak látom, átélem, mintha ott lennék... annyira valóságos, tudom, hogy utána nyúlhatok és megérinthetem. És így is teszek... Nyúlok érte... aztán hirtelen visszacsöppenek abba a rémálomba, a vérhez, és tűzhöz és Maryhez, aki ott van a plafonon, és hogyan lehet a plafonon... nem lehet a mennyezeten...

   Itt a furcsa rész. Amikor felébredek, izzadva, levegőért kapkodva… Esküszöm, van ott valami. Érzem, ahogy átcsap rajtam, a fiúkon. Csak figyel és vár, azt hiszem, még gúnyolódik is... Nem tudtam megállítani. Nem tudtam megvédeni. Nem tudod őket megvédeni.

 

december 14.

 

Múlt éjjel elaludtam... aztán hideg verejtékben úszva riadtam fel néhány perccel később. Megint éreztem azt a jelenlétet... és elgondolkoztam. Olvastam a tüzekről, hogy hogyan törnek ki, milyen gyorsan terjednek... de az egyik könyv furcsa tűzesetekről szólt, tüzekről, melyekre nem volt magyarázat... az volt benne, hogy néhányan hisznek abban, hogy a tüzet irányíthatja bizonyos gonosz entitás, lény, olyan céllal, hogy embereknek ártsanak. Őrültség, ez olyan meseszerű... mint a tűzokádó sárkány, nem? De aztán visszaemlékeztem… amikor visszamentem Sammy szobájába azon az éjjelen, amikor oda akartam menni Maryhez... a tűz kinyúlt. Kinyúlt értem... mintha okkal csinálná, mintha távol akart volna tartani, hogy megakadályozza, hogy odajussak a feleségemhez. Mintha valami irányította volna.

Menedékhely Iroda: Még nehezebb otthont találni nagy fekete kutyáknak
Fekete Kutya Taverna, Cape Cod; Led Zeppelin szám; a Treasure Island egyik karaktere; Fekete Kutya Szálló, Colorado

 
december 20.

Kezdem megérteni, hogy nincsen rajtam kívül senki. Más vadászok láttak dolgokat. Egy Frank Gutierrez nevű fickó pléhpofával közölte velem, hogy a 666-os úton nyüzsögnek a pokolkutyák. De minden vadásznak más verziójú története van, és egyikük sem látta pontosan azt, amit én. Ha válaszokat akarok, magamnak kell megtalálnom őket. Fekete kutyákról olvasok. Fekete Hüvely. A régi angolban scucca=démon. Úgy is ismeretes, mint barghest, a halál ómene.   A pokolkutyák utakat kísértenek. Néha egy fej nélküli nő van velük, vagy nekik sincs fejük. Ha látod őket, azt jelenti, halál fog bekövetkezni a családodban. A legtöbb írásos történetek róluk angolok, de egy ideig körbekérdezősködtem. Mindenkinek van saját feketekutya története: Macon megye, Tennessee; Meriden, Connecticut; Long Island, Oregon.


december 25.

Megint nem aludtam múlt éjjel. Hideg verítékkel ébredtem és rájöttem, hogy karácsony van. Hol van Mary? Ez volt az első gondolatom, és egész nap kavargott ez a kérdés a fejemben. A karácsony a feleségem nélkül elképzelhetetlenül valótlannak tűnt. Az ünnepléseink esetlenek voltak... egy méteres, görbe műfával, egy halom szemétkajával kitömött zoknik, és egy rakás sportfelszerelés a fiúknak... amerikai foci, kosár és futball. Az én kísérletem egy kis normalitásra. Dean már túl nagy a T-ballhoz, ebben az évben már igazi kispályás meccsekre fogunk menni. Vagy inkább, én fogok menni. Egyedül.

   Mary soha nem fogja látni Dean hazafutását. Soha nem fogja látni Sammyt menni vagy, hogy kiejti az első szavait. Nem fogja Deant elvinni az első iskolanapján, és nem fog egész éjjel fennmaradni velem éjjel, mikor azon aggódunk, hogy először vitte el a kocsit. Nem helyes, hogy nincs itt, és csak erre tudok gondolni megállás nélkül egész nap. Olyan dühös vagyok, hogy alig látok rendesen - vissza akarom kapni a feleségem.

   A rendőrség hivatalosan is lezártnak nyilvánította az ügyünket. Micsoda karácsonyi ajándék, nem?

december 29.

Újra a Roadhouse-ban. Egy darabig itt fogunk maradni. Egyszerűen nem utazgathatok körbe-körbe. A fiúknak szüksége van egy olyan helyre, amit otthonnak nevezhetnek, még akkor is, ha nem örökre. Nekem pedig olyan helyre van szükségem, ahol tanulhatok a vadászoktól. Az egyetlen kívánságom a bosszú. Gyilkolni akarok. Amikor utoljára így éreztem, Vietnámban voltam. De azt hiszem, egy darabig most itt maradhatunk, míg újra lábra nem állunk. Vagyis, én amúgy is lábra állhatok; de azt nem tudom, a fiúknak mennyi időre lesz ehhez szükségük. Dean megváltozott, mióta látta, hogy végeztem az alakváltóval. Nem tudom, hogyan is beszélhetnék neki erről. Még nincs is öt éves. A legtöbb gyerek az ő korában azt sem tudja még, mi az a halál, ő meg már látta közelről és személyesen. Mit mondjak neki? Mennyi idősnek kell lennie ahhoz, hogy elmondhassam neki az igazságot?  
 
 
 
Free Rating Code

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Blood Exigency : Blood require chart

(AFloufffundLup, 2018.09.27 15:31)

Compression est comment calleux votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur determination pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque culture votre moelle bat, il pompe le sang par vos arteres a la reste de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/prix-reel-du-cialis/

How To Prevent Prostate Problems And Diseases?

(Albertfulty, 2018.07.21 13:41)

The prostate is a vital section of a male's reproductive :. It secretes fluids that aid in the transportation and activation of sperm. The men's prostate is located just while watching rectum, below the bladder and surrounding the urethra. When there is prostate problem, it will always be very uncomfortable and inconvenient for your patient as his urinary method is directly affected.

The common prostate health issues are prostate infection, enlarged prostate and cancer of the prostate.Prostate infection, also called prostatitis, is regarded as the common prostate-related symptom in men younger than 55 years of age. Infections with the prostate gland are classified into four types - acute bacterial prostatitis, chronic bacterial prostatitis, chronic abacterial prostatitis and prosttodynia.

Acute bacterial prostatitis may be the least common of most forms of prostate infection. It is caused by bacteria perfectly located at the large intestines or urinary tract. Patients can experience fever, chills, body aches, back pains and urination problems. This condition is treated by making use of antibiotics or non-steroid anti-inflammatory drugs (NSAIDs) to relieve the swelling.

Chronic bacterial prostatitis can be a condition associated with a particular defect in the gland along with the persistence presence of bacteria within the urinary tract. It can be a result of trauma to the urinary tract or by infections received from other parts from the body. A patient may go through testicular pain, back pains and urination problems. Although it is uncommon, it could be treated by removal from the prostate defect as well as the use antibiotics and NSAIDs to deal with the redness.

Non-bacterial prostatitis is the reason approximately 90% of all prostatitis cases; however, researchers have not even to create the causes of these conditions. Some researchers feel that chronic non-bacterial prostatitis occur due to unknown infectious agents while other believe that intensive exercise and high lifting may cause these infections.

Maintaining a Healthy Prostate

To prevent prostate diseases, a suitable weight loss program is important. These are some from the actions and also hardwearing . prostate healthy.

1. Drink sufficient water. Proper hydration is critical for our health and wellbeing and it will also maintain your urinary track clean.

2. Some studies advise that a few ejaculations a week will prevent cancer of the prostate.

3. Eat red meat in moderation. It has been shown that consuming more than four meals of beef every week will heighten the likelihood of prostate diseases and cancer.

4. Maintain a proper diet with cereals, vegetable and fruits to be sure sufficient intake of nutrients necessary for prostate health.

The most crucial measure to look at to make sure a normal prostate is to opt for regular prostate health screening. If you are forty years of age and above, you must select prostate examination at least once a year.

lesz még

(admin_70, 2011.12.22 09:23)

Sziasztok!

Lesz még csak egyenlőre ezt tudtam leírni.